top of page

Courses

Calendar overview

You can book the courses - seminars - workshops via our online shop or by email.

You can also get gift vouchers online, through our store, by post and email

Seminar offers are planned from mid-May!

The courses take place at our location at Hohe Straße 17, D-45711 Datteln or at your location.

Apprentices - a 10% discount is granted for subsequent bookings

From autumn we can offer courses with bed and breakfast!

Group offers or children's baking on request!

We are looking forward to your visit!

Your lecturers, the Pfeffer confectionery team

Speiseeis
Speiseeis

14.-16.03.22 25.-27.04.22 20.-22.06.22

press to zoom
Backkurs
Backkurs

07.-09.03.22 02.-04.05.22

press to zoom
Patisserie
Patisserie

21.-23.03.22 09.-11.05.22

press to zoom
Schokolade - Chocolatier
Schokolade - Chocolatier

28.-30.03.22 16.-18.05.22

press to zoom
Pralinen
Pralinen

04.-06.04.22 23.-25.05.22

press to zoom
Zuckerkurs Stufe 1 Beginner
Zuckerkurs Stufe 1 Beginner

11.-13.04.22

press to zoom
Airbrush - Grundkurs
Airbrush - Grundkurs

20.04.22

press to zoom
Zuckerkurs - Stufe 2 mit Erfahrung
Zuckerkurs - Stufe 2 mit Erfahrung

30.05.-01.06.22

press to zoom
Patisserie Kleintorten Kleintörtchen
Patisserie Kleintorten Kleintörtchen

21.-23.03.22 09.-11.05.22

press to zoom
Teegebäck Macarons
Teegebäck Macarons

22.-24.08.22

press to zoom
Marzipan modellieren
Marzipan modellieren

Herbst 2022

press to zoom
Desserts
Desserts

nach Vereinbarung

press to zoom
Backkurs: Brot Sauerteig - Hefeteig - Croissant - Blätterteig - Plunderteig ... auch für die Patisserie
07/03/2022
09/03/2022
Speiseeis in Spitzenqualität
14/03/2022
16/03/2022
Patisserie - Törtchen - Desserts
21/03/2022
23/03/2022
Schokolade - Chocolatier
28/03/2022
30/03/2022
Pralinen
04/04/2022
06/04/2022
Zuckerkurs
11/04/2022
13/04/2022
Airbrush
20/04/2022
20/04/2022
Speiseeis in Spitzenqualität
25/04/2022
27/04/2022
Backkurs: Brot Sauerteig - Hefeteig - Croissant - Blätterteig - Plunderteig ... auch für die Patisserie
02/05/2022
04/05/2022
Patisserie - Törtchen - Desserts
09/05/2022
11/05/2022
Schokolade - Chocolatier
16/05/2022
18/05/2022
Pralinen
23/05/2022
25/05/2022
Zuckerkurs
30/05/2022
01/06/2022
Speiseeis in Spitzenqualität
20/06/2022
22/06/2022
Airbrush
27/06/2022
27/06/2022
Teegebäck - Macarons
22/08/2022
24/08/2022
Hochzeitstorten
Margarine modellieren
Zuckerkurs Stufe B
bottom of page